Implanturile dentare – un lux sau o necesitate?

 
Clinica Stomatologica Tia Dent Iasi - Implanturile dentare – un lux sau o necesitate?
 

Dacă te-ai aflat vreodată în situația pierderii unui dinte, probabil ai luat în considerare implantul dentar. Acesta vine în ajutorul oamenilor care doresc să își recapete zâmbetul, încrederea în sine, confortul și sănătatea.

            Pornind de la aspectul inestetic cauzat de absența unuia sau mai multor dinți, până la disconfortul și durerea resimțite în timpul masticației, acestea sunt doar câteva dintre problemele cu care ne confruntăm atunci când pierdem un dinte. Însă nu te îngrijora, la Clinica Tia Dent suntem alături de tine și hotărâți să îți dăruim zâmbetul pe care ți-l dorești.

Iată câteva dintre cele mai frecvente întrebări ce ne sunt adresate de către pacienții noștri atunci când optează pentru un implant dentar:

1.      Ce reprezintă implantul dentar?

 Este o rădăcină artificială, formată din titan pur, care este introdusă în osul mandibular sau maxilar și care se integrează complet în structura osoasă proprie, înlocuind dintele lipsă, fără a afecta restul cavității bucale. Avantajul principal al implantului dentar este suportul stabil și durabil pe care îl oferă noului dinte.

2.      Există un candidat ideal pentru implantul dentar?

Intervenția de implantologie se adresează oamenilor care au pierdut unul sau mai mulți dinți din motive diverse. Excepția se face atunci starea de sănătate generală contraindică implantul dentar.

3.      Voi simți durere sau disconfort în timpul intervenției?

Nu doare pentru că este sub efectul anesteziei. Anestezia locală ne oferă posibilitatea de a comunica cu pacienții noștri pe parcursul intervenței, asigurându-le astfel, confortul fizic și emoțional.

Pentru a minimaliza impactul emoțional al intervenției, îți recomandăm să alegi medicul în care ai încredere și care este dispus să te asculte și să te ghideze cu răbdare prin toți pașii procesului, explicându-i, astfel încât tu să poți scăpa de orice frică legată de implantul dentar.

La Clinica Tia Dent, construim împreună cu tine relația medic – pacient în jurul sentimentelor de încredere și prietenie, deschidere și apropiere, seriozitate și profesionalism fiindcă suntem conștienți de importanța acesteia pe o perioadă lungă de timp și deoarece astfel, reușim să te înțelegem și să te ajutăm să îți învingi neliniștile sau temerile legate de orice procedură prin care vei trece.

Implantul dentar - un lux sau o necesitate?

Implantul dentar reprezintă o soluție permanentă a unor probleme ce nu pot fi rezolvate altfel, de aici derivă și necesitatea acestuia în viețile oamenilor. Primează prin faptul că este un mijloc estetic și natural de întregire a zâmbetului, prin calități precum rezistență și longevitate și prin faptul că te scapă de durere și disconfort. Deși reprezintă o investiție, este cea pe care nu vei regreta că ai făcut-o. De cele mai multe ori, soluțiile temporare repetitive ajung să echivaleze costul intervenției de implantologie. Recomandarea noastră este să optezi pentru implantul dentar încă de la început pentru a evita orice neplăceri.

Noi înțelegem importanța gesturilor mici prin care uneori, comunicăm mai mult decât prin vorbe, știm că încrederea în sine joacă un rol important în viața fiecăruia dintre noi și ne dorim să te vedem zâmbind de fiecare dată când ne revedem, de aceea, te așteptăm la noi. Împreună te vom ajuta să iei cele mai bune decizii în ceea ce privește sănătatea ta, iar nouă ne vei oferi posibilitatea să îți dăruim zâmbetul pentru care ne-ai ales. 

Previous
Previous

Aparatele ortodontice la pacienții adulți