Aparatele ortodontice la pacienții adulți

Tia Dent Orto.jpg
 

Atunci când în interiorul nostru se află prea multă lumină, se naște zâmbetul. Un gest universal, realizat, înțeles și simțit la fel de noi toți. Zambetul este responsabil de începutul celor mai frumoase prietenii și strâns legat de cele mai frumoase amintiri ale noastre. Dar ce facem atunci când nu îl putem “folosi” ?

Deși aparatele dentare par a fi utilizate exclusiv de către copii și adolescenți, ele se adresează și adulțior. De fapt, orice persoană care dorește să corecteze imperfecțiunile legate de estetica și sănătatea zâmbetului poate opta pentru această variantă.

De multe ori, purtarea aparatului dentar este amânată fie din cauza unei informări incorecte, fie din cauza fricii de a îl purta pentru o perioadă lungă de timp. Însă, satisfacția pe care o simt pacienții în urma terminării tratamentului alături de beneficiile pe care le are asupra sănătății, depășesc „sacrificiul” de a purta aparat dentar la o vârstă mai înaintată.

Există câțiva pași ce trebuie urmați atunci când îți dorești să recapeți încrederea de a zâmbi.

Primul este reprezentat de consultația de specialitate. În cadrul acesteia se analizează starea pacientului și se recomandă un set de investigații care vor orienta medicul spre planul de tratament potrivit pentru acesta. La clinica Tia Dent prețuim conversațiile deschise pe care le purtăm împreună deoarce acestea ne ajută să îți înțelegem așteptările, iar ție îți oferă o imagine reală asupra procesului prin care vei trece. Este important să înțelegi de la început la ce rezultate te poți aștepta.

Urmează prezentarea opțiunilor de tratament precum și o etapă de profilaxie - necesară înaintea oricărei intervenții stomatologice iar în cele din urmă, aplicarea aparatului dentar.  În funcție de preferințe, ai posibilitatea de a alege între aparate ortodontice diferite -  fixe sau mobile. Alege-l pe cel care ți se potrivește.

Ultimii pași sunt reprezentați de controalele periodice ce trebuie realizate cu conștiinciozitate, astfel încât să ai parte de cele  mai bune rezultate precum și de purtarea unui aparat de contenție pentru a preveni tendința de revenire în poziție inițială a dinților. Acesta asigură menținerea rezultatului tratamentului ortodontic pe termen lung.

Eficiența tratamentului este garantată de seriozitatea și atenția cu care se realizează fiecare etapă.

Astfel, nu este niciodată prea târziu să preiei controlul asupra aspectelor cu adevărat importante din viața ta. Îndrăznește! Tu ai zâmbit azi?

Previous
Previous

Fațetele dentare - zâmbetul pe care l-ai visat

Next
Next

Implanturile dentare – un lux sau o necesitate?