Albirea dentară

Zâmbetul perfect este idealul pe care mulți dintre pacienții noștri își doresc să îl atingă. Datorită unei echipe de profesioniști care lucrează cu pasiune și cu dăruire, folosind cele mai moderne și mai eficiente tehnici de medicină dentară, noi suntem conviși că poți avea zâmbetul la care visezi.

Albirea profesională reprezintă o procedură de cosmetică dentară care este foarte des solicitată de către pacienți datorită timpului scurt de lucru – albirea se poate realiza într-o singură ședință, cât și datorită faptului că procedura este lipsită de durere și de disconfort, iar rezultatele pe care le obții în urma realizării acesteia sunt de lungă durată.

Zilnic, dinții noștri sunt expuși factorilor externi care au un efect nociv asupra acestora și care determină modificări de culoare. Consumul anumitor alimente sau băuturi precum vinul roșu, cafeaua și ceaiul, pot păta dinții. Alături de acestea, obiceiurile vicioase precum fumatul, o igienă dentară necorespunzătoare care favorizează depunerea plăcii bacteriene și formarea tartrului, tratamentele îndelungate cu antibiotice dar și fisurile din smalț care apar în urma micilor traumatisme, pot afecta în egală măsură culoarea dintelui natural.

În acest caz, medicul stomatolog poate recomanda efectuarea procedurii de albire dentară care fie este realizată în cabinetele stomatologice – aici vorbim despre albirea dentară cu laser sau la domiciliu – cu ajutorul gutierelor.

Albirea dentară cu laser este o procedură care se realizează exclusiv, în cadrul cabinetului stomatologic și de către specialiști. Este considerată opțiunea cea mai eficientă care nu afectează smalțul dinților, nu provoacă sensibilitate dentară și nu are efecte secundare.

 Albirea dinților în cadrul cabinetului stomatologic se realizează prin aplicarea unui gel de albire pe dinții pacientului, urmărindu-se totodată, protejarea gingiei. Activarea gelului se face cu ajutorul unei lămpi speciale cu laser. Ședința nu durează mai mult de 15 minute, iar rezultatele obținute se păstrează un timp îndelungat.

Albirea dinților la domiciliu implică confecționarea unor gutiere personalizate pentru fiecare pacient și care sunt prevăzute la interior cu un gel special. Ele se aplică în cavitatea orală timp de 4-6 ore în timpul somnului și sunt recomandate ca măsură de continuare sau întreținere a tratamentului de albire profesională realizat în cabinet.

După ședintele de albire este indicat tratamentul de fluorizare (1-2 ședinte) care constă în aplicarea unor substanțe cu concentrație mare de fluor care ajută la remineralizarea ulterioară, întăresc smalțul  și protejează dinții.

Înainte de realizarea oricărui tip de intervenție este foarte important să porți o discuție cu medicul stomatolog care te poate îndruma spre varianta potrivită dorințelor și nevoilor tale.

Dacă îți dorești să păstrezi efectul de albire al dinților cât mai mult îți recomandăm să ai o igienă dentară corectă, un regim și un stil de viață echilibrat și să mergi periodic la medicul stomatolog.

Previous
Previous

Frica de stomatolog

Next
Next

Sensibilitatea dentară