Frica de stomatolog

Frica de stomatolog reprezintă o problemă reală cu care mulți dintre pacienții noștri atât mici, cât și mari, se confruntă atunci când trebuie să vină la noi pentru o consultație de rutină sau pentru o intervenție mai laborioasă. De cele mai multe ori, această temere este rezultatul experiențelor anterioare și neplăcute din copilărie sau tinerețe.

Din păcate, evitarea sau amânarea vizitelor la medicul stomatolog pot să agraveze afecțiunile deja existente, dar care nu sunt observate de către pacient decât în momentul în care apare durerea și disconfortul. Totodată, problemele lăsate netratate afectează calitatea vieții și chiar sănătatea întregului organism.

La clinica Tia Dent urmărim să stabilim încă din primul moment o relație apropiată cu pacientul nostru care să îl ajute pe acesta să aibă încredere în noi și să se simtă mai relaxat atunci când ne întâlnim. De asemenea, punem accent și pe comunicarea sinceră și clară a dorințelor, nevoilor și așteptărilor pacienților noștri deoarece este foarte important pentru noi să știm ce îți dorești, de ce ai nevoie și care sunt opțiunile pe care noi ți le putem oferi. Cu pași mici și siguri clădim împreună o relație bazată pe încredere reciprocă și profesionalism, iar treptat, frica de stomatolog se va diminua.

Dacă și tu te afli printre persoanele care încearcă să depășească frica de medicul dentist, iată câteva sfaturi care îți pot veni în ajutor:

-        Alege medicul stomatolog în care ai încredere;

-        Comunică sincer și direct temerile pe care le ai în legătură cu intervențiile prin care urmează să treci;

-        Mergi la stomatolog împreună cu o persoană în care poți avea încredere și în care găsești un sprijin moral;

-        Încearcă diferite tehnici de relaxare – respirație controlată sau relaxare musculară.

Pe tot parcursul vizitei tale în cabinetul stomatologic tu trebuie să te simți în siguranță, astfel, medicul dentist îți va explica modul în care urmează să se desfășoare intervenția, ce vei simți și pentru cât timp. Este foarte important să anunți medicul stomatolog atunci când simți durere sau disconfort pentru ca acesta să te ajute să ai o experiență plăcută.

De asemenea, familiarizarea cu mediul în care urmează să aibă loc intervenția și cu specialistul care o va efectua te poate ajuta să treci mai ușor peste frica de stomatolog.

Noi știm cât de greu poate fi să îți învingi temerile, însă specialiștii noștri pun toată pasiunea și dăruirea, toată răbdarea și blândețea în ceea ce fac pentru a te ajuta să capeți încredere în noi și să ne împrietenim.

Noi îți suntem alături încă de la început.

Previous
Previous

Tratamentul dinților de lapte la copii

Next
Next

Albirea dentară