Albirea dentară profesională

 

Să ai grijă de zâmbetul tău este un lucru mult mai simplu decât ar părea. Grație tehnicilor de cosmetică dentară apărute recent și prin intermediul unei vizite la medicul stomatolog îți poți recăpăta zâmbetul luminos dar și încrederea în tine.

În rândurile ce urmează o să te ghidăm prin întregul proces de albire dentară, explicându-l pas cu pas, în așa fel încât, să fii informat corespunzător în momentul în care optezi pentru acesta.

Albirea profesională este o procedură de cosmetică dentară, non-invazivă - lipsită de disconfort sau durere pentru pacient, rapidă – se poate realiza într-o singură ședință și caracterizată prin eficiență. Are drept scop înlăturarea petelor cauzate de factori precum: înaintarea în vârstă, fumatul, consumul unor alimente care schimbă culoarea naturală a dintelui, administrarea anumitor medicamente un timp îndelungat, placa bacteriană, tartrul precum și mici traumatisme dentare - lăsând dinții mai albi și mai strălucitori.

Tratamentul se poate realiza prin intermediul mai multor tehnici dintre care menționăm: albirea dentară cu laser – realizată exclusiv în cabintele stomatologice și albirea dentară cu gutiere – care se poate realiza la domiciliu.

Albirea dentară cu laser este considerată procedura cea mai eficientă deoarece este relizată de către persoane specializate în cadrul cabinetului stomatologic. Înainte de începerea tratamentului se va avea în vedere protejarea gingiilor, apoi se va aplica un gel cu peroxid de hidrogen, iar cu ajutorul laserului se va realiza albirea propriu-zisă. Procedura este non-invazivă, are efect imediat iar dinții își păstrează culoarea timp îndelungat.Nu afectează smalțul dinților, nu provoacă sensibilitate dentară și nu are efecte secundare.

Albirea dentară cu gutiere este o modalitate de albire a dinților care se poate realiza de către pacient, la domiciliu. Se folosesc gutiere special confecționate pentru fiecare pacient în parte, care la interior sunt prevăzute cu un gel. Acestea se aplică în cavitatea orală timp de 4-6 ore, în timpul somnului. Spre deosebire de albirea dentară cu laser, efectele acestui tratament sunt mai lente. De cele mai multe ori, albirea dentară cu gutiere este recomandată de medicul stomatolog ca o măsură de continuare sau întreținere a tratamentului de albire profesională realizat în cabinet.

Indiferent de ce variantă de tratament alegi, este foarte important ca înainte de realizarea acestuia să porți o discuție cu medicul stomatolog care îți va indica metoda cea mai potrivită pentru tine.

În cazul în care ai decis să optezi pentru tratamentul de albire al dinților trebuie să știi că acesta este recomandat persoanelor cu vârsta de peste 18 ani întrucât este necesar ca pulpa dentară să fie complet dezvoltată.

Pentru păstrarea efectului de albire un timp îndelungat este recomandat să eviți fumatul, băturile sau alimentele care colorează dinții, să mergi periodic la medicul stomatolog pentru realizarea procedurii de detartraj și să ai o igienă dentară riguroasă.

Previous
Previous

Tratamente la copii

Next
Next

Igienizările cu airflow