Fațetele dentare - zâmbetul pe care l-ai visat

Clinica Tia Dent
 

Micile imperfecțiuni se regăsesc în fiecare dintre noi. Uneori însă, ne dorim să le corectăm. Dacă ți-ai închipuit cum arată imaginea zâmbetului ideal, probabil te-ai gândit și la fațetele dentare. Ce sunt ele, care sunt avantajele lor și când să apelezi la această soluție sunt doar câteva dintre întrebările cărora le vom oferi răspuns.

Fațetele dentare sunt foițe fine din diferite materiale, foarte rezistente, care se aplică pe partea din față a dinților pentru a îmbunătății estetica zâmbetului. Pot fi aplicate parțial sau pe întreaga suprafață dentară, în funcție de nevoile pacientului. Sunt realizate în laborator cu ajutorul tehnologiei computerizate și sunt la fel de puternice ca smațul natural.

Materialele din care sunt realizate pot varia, existând fațete dentare din ceramică, compozit sau zirconiu. Gradul de estetică și durabilitate este influențat de materialul din care sunt confecționate. În urma discuției cu medicul dentist le vei alege pe cele potrivite pentru tine. Fiind o opțiune de tratament minim invazivă, este aleasă din ce în ce mai des de către pacienți.

Tratamentul nu este dureros, nu afectează sănătatea dinților și nu îi sensibilizează, nu prezintă riscuri și nu necesită întreținere specială. Se pliază nevoilor tuturor persoanelor care își doresc o îmbunătățire a zâmbetului, a culorii și formei dinților.

Procesul este împărțit în două etape, ( Se  efectuează fotografii înainte și după terminarea cazului de fațetare.):

1.      Consultația –  cu ajutorul medicului dentist se stabilesc ce tip de fațete dentare se vor folosi, culoarea și forma acestora, profilaxia – obligatorie în toate tratamentele stomatologice, șlefuirea - dinții sunt șlefuiți aproximativ 0.2-0.5 mm., în cazurile în care pacienții au dinții mici sau spații între ei, se pot folosi fațetele dentare no-prep (fără șlefurire) și amprentarea fațetelor;

2.      Fixarea propiu-zisă a fațetelor.

În urma finalizării tratamentului fațetele dentare necesită îngrijire prin periaj dentar de două ori pe zi, utilizarea aței dentare și a apei de gură precum și prin controale periodice și ședințe de profilaxie. 

La clinica Tia Dent satisfacția pacientului se află în centrul activității noastre. Suntem aproape de tine de la începutul procesului și până la sfârșitul acestuia, dornici să răspundem oricărei întrebări pe care o ai.

 Deoarece ne dorim ca tu să faci cea mai bună alegere pentru tine și fiindcă tratamentul este personalizat fiecărei persoane în parte, îți recomandăm să împărtășești cu noi așteptările pe care le ai, astfel încât noi să îți oferim cel mai bun rezultat iar încrederea să ți se citească în zâmbet.

Previous
Previous

Cariile dentare – ce sunt și cum pot fi tratate

Next
Next

Aparatele ortodontice la pacienții adulți