Avantajele tratamentelor endodontice executate la microscop

Untitled-1.jpg


La clinica noastră încercăm să oferim întotdeauna pacienților servicii de calitate superioară. Pentru aceasta, în cadrul intervențiilor pe care le executăm, pentru un plus de dexteritate, folosim tehnologie de ultimă generație. Din acest motiv, pentru tratamentele de canal recomandăm utilizarea microscopul operator.

În rândurile ce urmează, vom orienta discuția asupra procesului de endodonție cunoscut pacienților sub denumirile de “tratament de canal” sau “scoaterea nervului” și asupra avantajelor pe care le prezintă microscopul operator în această situație.

1.   Când și cum se realizează tratamentul endodontic?


Tratamentul de canal este o procedură care se realizează în momentul în care există carii profunde și foarte dureroase care interesează nervul, când apare infecția, destabilizarea dintelui și chiar pierderea acestuia dacă nu se intervine la timp.

Fiind un proces care necesită maximum de precizie și un mediu aseptic (fără bacterii), se va lucra cu anestezie și se va izola dintele cu diga (camp de lucru). Se va indeparta procesul carios și apoi se vor permeabiliza canalele radiculare cu ajutorul instrumentelor endodontice. Microscopul operator ajută la obținerea unei imagini cât mai clare asupra traiectului canalelor radiculare, ajutând astfel medicul să efectuze un tratament de calitate. Dupa tratamentul mecanic al canalelor radiculare se trece la obturarea lor (sigilarea lor), iar in final ,tratamentul protetic.  Este foarte important ca pacientul să urmeze câteva reguli alimentare, de igienă și medicamentoase, în urma finalizării tratamentului, care vor fi discutate împreună cu medicul dentist.


2.  Avantajele pe care le oferă microscopul operator

În primul rând, vorbim despre orientarea medicului spre un diagnostic precis. Cunoscând adevărata cauză a problemelor dentare, beneficiezi de un tratament corect și cu rezultate pe termen lung. Apoi, de tratarea corectă și completă a canalelor, lucru datorat imaginilor clare ce oferă medicului stomatolog mai multă dexteritate și precizie. Și în final, evitarea apariției reinfecției și astfel, eficientizarea timpului de tratament.

Durerea și disconfortul nu trebuie să facă parte din viața ta, de aceea, conversațiile pe care le purtăm împreună, cât și controalele periodice, ne ajută să identificăm la timp orice problemă și să o tratăm în mod corespunzător, astfel încât, tu să te poți bucura de un zâmbet sănătos și frumos.

Previous
Previous

Amprenta digitală cu scannerul Medit i500

Next
Next

Relația dintre medic și asistent