Ce este un irigator bucal?

Deși probabil că majoritatea dintre voi știți ce este un irigator bucal, dorim să clarificăm semnificația acestuia pentru cei care nu au folosit niciodată un astfel de dispozitiv și să evidențiem care sunt avantajele sale.

Un irigator bucal este un aparat de curățare orală care distribuie un jet fin de apă între dinți și gingie pentru a combate depunerile de resturi alimentare, respectiv formarea de placă bacteriană. Utilizarea acestui tip de gadget în rutina zilnică îmbunătățește semnificativ sănătatea întregii guri. În plus, este foarte eficient pentru curățarea aparatelor dentare, a coroanelor dentare, a implanturilor și a punților. Irigatorul bucal trebuie utilizat înainte de periaj și de folosirea aței dentare. Dispozitivul va reuși să elibereze resturile de alimente pentru ca, ulterior, acestea să poată fi îndepărtate favorabil cu ajutorul periuței și a aței dentare.

Funcționarea irigatorului bucal este foarte simplă:

Mai întâi de toate, trebuie să-l conectați la o sursă de apă sau să-i umpleți rezervorul cu apă caldă.

În al doilea rând, puneți piesa a dispozitivului în gură.

Apoi, selectați presiunea și porniți-l. Se recomandă să începeți la un nivel mai scăzut și să creșteți treptat respectiva presiune.

Irigatorul bucal trebuie atașat în așa fel încât să fie separat de dinți și gingii.

Începeți cu dinții.

Dirijați jetul de apă spre linia pe care gingia o trasează cu dintele.

Asigurați-vă că irigatorul bucal curăță baza gingiilor, fața externă și internă a dinților și toate spațiile interdentare.

Când ați terminat, opriți aparatul și goliți rezervorul de apă al acestuia.

Curățați irigatorul bucal și depozitați până la următoarea utilizare.

Avantajele utilizării unui irigator bucal:

clinica stomatologica tia dent iasi nicolina - irigator bucal
  • Reduce placa bacteriană.

  • Previne cariile și tartrul dentar.

  • Reduce inflamația și sângerarea gingiilor.

  • Oferă o senzație incredibilă de curățenie.

  • Elimină respirația urât mirositoare.

  • Luptă împotriva petelor de pe suprafața dinților.

  • Albește dinții.

  • Realizează o curățare completă în tratamentele ortodontice, implanturi, punți și coroane.

  • Este foarte ușor de utilizat.

  • Nu ocupă spațiu.

Cum alegem irigatorul bucal care ni se potrivește?

Dacă sunteți interesat să cumpărați astfel de dispozitiv, aceștia sunt câțiva factori cheie de care trebuie să țineți cont:

Căutați un irigator bucal cu setări de presiune reglabile, astfel încât să puteți personaliza presiunea în funcție de nivelul personal de confort. Unele modele au jeturi mai puternice decât altele.

Dimensiunea rezervorului de apă va determina cât puteți utiliza irigatorul bucal înainte de a-l umple din nou. Dacă simțiti că este nevoie de o cantitate mai mare de apă sau dacă trebuie să curățați mai multe zone, este posibil să doriți să alegeți un model cu o capacitate mai mare a rezervorului.

Lungimea cablului sau lipsa acestuia, in cazul celor wireless/cu baterii

Nivelul de zgomot

Luați în considerare dimensiunea și greutatea irigatorului bucal dacă intenționați să călătoriți cu el. Unele modele sunt mai compacte și mai portabile decât altele.

Accesorii multiple: vârfuri multiple, afișaje cu LED-uri sau chiar conectivitate Bluetooth pentru a vă urmări obiceiurile de igienă orală.

Reputația mărcii și recenzii.

Pe lângă efectuarea unei curățări orale corecte la domiciliu, este indicat să solicitați o curățare orală profesională cel puțin o dată pe an. În acest fel, vom putea preveni apariția de patologii grave în viitor.

Previous
Previous

Diabetul zaharat și bolile gingivale

Next
Next

Tratamentul de canal pentru copii: Ce trebuie să știe părinții