Cel mai nou echipament #tiadent: ortopantomograful DENTRI Sα

În vremurile noastre, când cea mai importantă resursă a noastră este timpul, Tia Dent mizează pe oferirea de servicii stomatologice la cel mai înalt nivel, care să permită atât diagnosticarea cât și stabilirea unui plan de tratament cât mai rapid și eficient.

De aceea am ales să investim într-un echipament de ultimă generație care va putea realiza scanări foarte precise ale zonelor de interes chiar în clinică, în timpul consultației, asistate de medicul specialist #tiadent: Ortopantomograful digital cu braț cefalometric și sistem de tomografie computerizată cu fascicul conic (CBCT) DENTRI Sα.

Noul nostru echipament oferă informații tridimensionale (3D) cu diverse aplicații clinice:

  • planificarea implanturilor dentare,

  • vizualizarea dinților anormali,

  • evaluarea maxilarelor și a feței,

  • evaluarea palatului despicat,

  • diagnosticarea diagnosticul cariei dentare (cavități),

  • diagnosticul endodontic (probleme ale canalului radicular),

  • diagnosticul traumatismelor dentare

Utilizarea noului echipament #tiadent este o modalitate rapidă, neinvazivă și complet nedureroasă care poate oferi răspuns la cele mai solicitante întrebări clinice. Astfel, pacientul nu numai că va putea să efectueze scanarea în cadrul clinicii, ci va putea să și primească toată atenția medicului specialist în cadrul consultației. Astfel, se va putea contura pe loc un plan de tratament cât mai cuprinzător în funcție de datele rezultate în urma scanării cu DENTRI Sα.

Sistemele de tomografie computerizată cu fascicul conic (CBCT)

Această tehnologie reprezintă o variație a sistemelor tradiționale de tomografie computerizată (CT) care se rotesc în jurul pacientului, captând date prin intermediul unui fascicul de raze X în formă de con. Aceasta a apărut în America la începutul anilor 2000 și a însemnat un salt imens în imagistica medicală.

Datele astfel captate sunt folosite pentru reconstruirea unei imagini tridimensionale (3D) ale anatomiei pacientului: dentară (dinți), regiunea bucală și maxilo-facială (gura, maxilarul și gâtul) sau urechi, nas și gât. În cazul echipamentului DENTRI Sα, medicul specialist #tiadent poate executa o scanare locală a zonei dentare cu probleme, ca mai apoi, în doar câteva minute, să poată da pacientului, diagnosticul și propunerea de tratament.

Despre imaginile oferite de DENTRI Sα

DENTRI Sα oferă imagini Ultra-HD a întregii dentiții, dintr-o singură scanare, oferind o perspectivă vizuală largă și imagini panoramice clare. Algoritmii de imagine foarte clari permit dispozitivului DENTRI Sα să ofere imagini de calitate excepțională pentru diagnostic, planificarea implantului și transferul de date. 

Cu 80% mai puține radiații

Preocupările cu privire la expunerea la radiațiile emise în timpul examinărilor CBCT sunt relativ mai mari decât pentru alte examinări cu raze X convenționale. Acest tip de radiografie digitală însă utilizează cu 80% mai puține radiații în comparație cu cele clasice.  Timpul scurt de iradiere (în 4-8 secunde) al pacientului fac ca doza de radiații să fie de 10 – 20 ori mai mică decât în cazul tomografiilor volumetrice clasice (de exemplu, cu fascicul în evantai).

Te așteptăm la Clinica Tia Dent din Șos. Nicolina, nr. 1A (vis-a-vis de LIDL Nicolina) pentru a beneficia de unele dintre cele mai moderne și complete servicii de stomatologie, să cunoști echipa de specialiști #tiadent și îți vei confirma că ai făcut alegerea corectă!

Previous
Previous

Ce sunt bonturile protetice?

Next
Next

Cele mai des întâlnite materiale de obturație