Children loves us because parents trust us

ClinicaTiaDent
 

Voi îi cunoașteți pe acei micuți care ne umple viața de bucurie și de sens? Cei care ne caută cu ochii prin toate colțurile sufletului dezbrăcându-l de toate grijile oamenilor mari și serioși, lăsându-l vulnerabil și fericit, amintindu-ne zi de zi că am fost și noi mici? Pare de necrezut, însă este adevărat. Ei sunt experții în curiozitate și cei care au puterea de a ne descreți frunțile încruntate chiar și după cele mai lungi zile de muncă. Îi iubim fiindcă pașii lor în universul nostru au sunet jucăuș și vesel și fiindcă.. sunt ai noștri.

În clinica noastră, ei sunt cei care observă culoarea ochilor doamnei doctor, glasul ei, dacă cei care i-au întâmpinat le-au zâmbit sau nu, observă dacă ești preocupat și au grijă să te aducă cu picioarele pe pământ punând toate întrebările ce le trec prin minte. Sunt printre puținii care vor să știe cum se cheamă fiecare aparat, ce faci cu el, de ce arată așa, de unde provine sunetul pe care îl aud, dar mai vor să știe și dacă ești în temă cu ultimul desen animat văzut de ei, care este culoarea ta preferată și ce scrie pe halatul pe care îl porți. Într-adevăr, de la ei învățăm însemnătatea răbdării, a blândeții, a empatiei dar și importanța vieții ca joc, în care cei care participă la el trebuie să se distreze cât mai mult.

 Aceste lucruri nu ar fi posibile însă, fără părinți. Cu ajutorul lor am modelat o legătură pe baza unor artibute care pe cât par de simple, pe atât sunt de importante. Am dat startul prin comunicare și înțelegere, pe drum am găsit încrederea, căldura, apoi, profesionalismul și seriozitatea și împreună am tot mers și am descoperit și încă mergem. Acum îi luăm cu noi, de mână, pe micii noștri prieteni care văzând exemplul părinților, au căpătat încredere în noi și au scăpat de frica legată de medicul dentist.  

Pentru noi este foarte important ca pacienții noștri, indiferent de vârstă, să se simtă cât mai confortabil în prezența noastră, să simtă că pot să fie deschiși, să pună orice întrebare și să fie siguri că li se va oferi un răspuns ușor de înțeles, astfel încât noi să avem certitudinea că am alungat orice neliniște legată de intervențiile medicale. De altfel, de aici deducem și necesitatea unei relații pacient – medic cât mai sinceră.

Pe această cale, dorim să le mulțumim părinților pentru toată încrederea ce o au în noi, iar micuților noștri pacienți le mulțumim că ne întreabă chiar și acum – când poate noi considerăm că suntem mari și plini de griji, care este anotimpul nostru preferat. Vă mulțumim și vă așteptăm la clinica noastră, loc în care au apărut numeroase obiecte care trebuie să fie “inventariate” cu ajutorul vostru.

Previous
Previous

Bolile parodontale – simptomatologie

Next
Next

Tratamentul canalului radicular cu ajutorul microscopului operator