Tratamentul canalului radicular cu ajutorul microscopului operator

 
Tia Dent clinic.jpg

Pentru a facilita înțelegerea subiectului pe care ne-am propus să îl dezbatem astăzi trebuie să ne însușim cunoașterea a două, trei elemente de bază - 

Ce este endodonția?

De ce este important tratamentul endodontic?

Care sunt beneficiile acestuia?

În rândurile următoare o să încercăm să construim o imagine comprehensibilă, palpabilă a procedurii în sine și vom trece și printr-o serie de întrebări care apar atunci când pacienții se află în situația realizării tratamentului, încercând să oferim răspunsuri reale care să liniștească orice frică pe care o ai.

Endodonția este o ramură a mediciniei dentare specializată în prevenirea, diagnosticarea, tratarea și vindecarea afecțiunilor legate de țesutul moale din interiorul dintelui – pulpa dentară sau nervul dintelui, cât și a ligamentelor de susținerea ale acestuia. Tratamentul presupune eliminarea infecției, extirparea nervului, curățarea și decontaminarea zonei și apoi închiderea canalului printr-o obturație / plombă de canal.

Importanța tratamentului endodontic derivă din dorința și necesitatea de a ne păstra dinții sănătoși pentru o perioadă îndelungată de timp. Tratamentul trebuie efectuat atunci când există  probleme precum: infectarea puplei dintelui din cauza cariilor, fractura coroanei dentare și traumatismul dentar. Toate aceste probelme au un numitor comun  - durerea. Prin intermediul medicului specialist și a tehnologiei de ultimă generație aceasta poate fi înlăturată, iar calitatea vieții îmbunătățită. La încheierea intervenției, nu veți mai simți nicio durere deoarece țesutul nervos a fost înlăturat și infecția eliminată.

Tratamentul canalului radicular cu ajutorul microscopului operator este o metodă modernă prin care se îndepărtează țesutul afectat și se curăță canalele radiculare. Microscopul îi oferă medicului dentist vizibilitate, meticulozitate, șansa de a pune cu exactitudine un diagnostic precis, control asupra infecțiilor, tratarea corectă și completă a canalelor și eficientizarea timpului - microscopul garantează dexteritate maximă, astfel încât durata tratamentului este mică, iar rezultatul este sigur pe o lungă perioadă de timp.

Principalul beneficiu al tratamentului endodontic reprezintă salvarea dintelui afectat. Prin intermediul terapiei se îndepărtează în totalitate partea afectată, durerile de la nivelul dintelui, riscul apariției posibilelor complicații este diminuat, iar cu ajutorul microscopului se curăță în profunzime canalul radicular, iar justețea diagnosticului și tratamentului este incontestabilă. Este o metodă sigură pentru depistarea problemelor ascunse și pentru curățarea și identificarea ușoară a perforațiilor.

Un cuvânt cheie în viață și în medicină este reprezentat de timp. Cu cât pacientul semnalează mai repede problema și se prezintă la medicul dentist, cu atât mai ușor ne va fi să te ajutăm să recapeți confortul dar și controlul asupra lucrurilor importante, fiind siguri că și sănătatea dinților tăi ocupă un loc de seamă în rândul acestora. Te așteptăm la noi în vizită!

Previous
Previous

Children loves us because parents trust us

Next
Next

Cariile dentare – ce sunt și cum pot fi tratate