Despre implanturile dentare

Implanturile dentare sunt, de obicei, cea mai bună soluție atunci când lipsesc unul sau mai mulți dinți, ele asigurând atât funcția estetică, dar mai ales cea funcțională.

1. Pacienţii cu diabet sau parodontoză pot beneficia, de asemenea, de implant dentar. Singurele lucruri pe care trebuie să le respecte fiecare pacient care beneficiază de implant dentar sunt igiena temeinică şi vizitele de întreţinere la medicul stomatolog. În rest, nu trebuie decât să zâmbească!

2. Este bio-compatibil cu organismul – materialele (titan, zirconiu) sunt foarte uşor acceptate de organism şi nu sunt recunoscute ca şi corp străin.

3. Intervenţia nu doare – există mai multe tipuri de anestezie care ajută pacientul să fie confortabil pe toată durata tratamentului.

4. Implantele dentare se pot insera la pacienți peste 21 ani și chiar și la pacienți peste 70 ani cu stare generală bună.

5. Se vindecă mult mai repede cu ajutorul tehnicii şi tehnologiei moderne PRGF - care reprezintă o regenerare autogenă.

6. Dacă e necesar să se efectueze investigații RMN după implantare e indicat să se precizeze medicului radiolog faptul că ai inserate implanturi dentare.

7. Teoretic implanturile dentare ar trebuie să țină toată viața, la fel și dinții, dar în funcție de obiceiurile dezvoltate pe parcursul vieții de fiecare pacient în parte și probabilitatea dezvoltării unor afecțiuni generale acestea își pot pierde suportul osos și cel parodontal, de aceea e foarte important să fie efectuate controale regulate la medicul stomatolog.

8. Chiar dacă implantul dentar nu se cariază, asta nu înseamnă că el nu trebuie igienizat! Periajul dentar este cel mai ieftin, cel mai sigur, cel mai la îndemână, cel mai rapid și cel mai eficient mijloc de a păstra atât dinții cât și implanturile dentare, dacă este exersat zilnic de cel puțin 2 ori pe zi.

9. În cazul copiilor care au suferit accidente soldate cu pierderea dinților sau la copii cu anodonție (lipsa mugurelui dentar) e de preferat ca intervenția de inserare a implanturilor dentare să fie făcută după vârsta de 21 ani.

10. Controlul post-operator ar trebui efectuat cel puțin 1 dată / an .

Specialiștii Tia Dent execută implanturi dentare la cel mai înalte standarde, cu echipamente profesionale de ultimă generație. La Tia Dent, principala noastră preocupare este confortul și satisfacția pacienților noștri. Noi credem că fiecare pacient merită cea mai bună îngrijire medicală care să se plieze perfect nevoilor și cerințelor sale. Promisiunea noastră este de a vă trata cu respect și compasiune și de a face tot posibilul pentru a vă oferi maximum de confort şi siguranţă.

Previous
Previous

Top 12 alimente și băuturi care ne pătează dinții

Next
Next

Odontectomia