Dezinfectia cabinetului

Desfășurarea activității în cabinetele stomatologice trebuie să se facă respectând un set de norme și de reguli care au drept scop protejarea sănătății pacientului și asigurarea bunăstării acestuia. La clinica Tia Dent punem siguranța pacienților noștri pe plan principal deoarece ne dorim ca mediul cu care aceștia iau contact să fie lipsit de orice pericol, iar experiența lor – una plăcută.

În acest sens, sunt întreprinse o serie de măsuri cu rolul de ați asigura confortul și starea de bine și pe care ne-am decis să le detaliem în rândurile de mai jos. Vei afla despre importanța aplicării și respectării regulilor – pornind de la modul în care este organizată și desfășurată activitatea la nivelul cabinetului, cât și despre asigurarea unui spațiu lipsit de pericole pentru pacient.

În momentul în care îți dorești să faci o vizită medicului stomatolog, fie pentru o intervenție de rutină sau un proces mai laborios, îți recomandăm să suni la cabinet și să te programezi.

Cum te ajută pe tine?

-        Timpul de așteptare este mai scurt, fiecare pacient respectând ora la care a fost programat;

-        Eviți aglomerația și contactul cu alte persoane.

Cum ne ajută pe noi?

-        Reușim să lucrăm într-un mod eficient datorită oraganizării din timp a programărilor;

-        Reușim să asigurăm dezinfecția, aerisirea și pregătirea instrumentarului și spațiului de lucru pentru fiecare pacient în parte.

În acest fel, ești convins că mediul cu care iei contact este unul sigur.

Există și reguli care țin doar de personalul medical dar care au ca scop asigurarea sănătății pacientului. Astfel, după efectuarea intervențiilor stomatologice se va realiza:

-        dezinfecţia suprafeţelor şi a instrumentarului şi asigurarea aerisirii şi ventilării cabinetului stomatologic;

-        dezinfecţia completă a echipamentelor stomatologice cu ajutorul substanțelor cu efect bactericid/virucid;

-        piesele de mână vor fi curăţate şi dezinfectate după fiecare pacient;

-         echipamentele de protecţie reutilizabile vor fi curățate și dezinfectate;

-        echipamentele/materialele de unică folosinţă vor fi depozitate în containere pentru deşeuri speciale şi vor fi eliminate;

-         spălarea mâinilor se va face cu apă şi săpun sau/şi cu soluţie hidroalcoolică înainte de a pune mănuşi;

-        aerisirea/ventilaţia cabinetului stomatologic se va realiza după fiecare pacient.

Toate aceste măsuri reușesc să ofere un mediu sigur pacienților noștrii dar și personalului medical. Respectând câteva reguli simple ne ajuți să avem grijă de tine în modul cel mai eficient, iar noi reușim să îți oferim o experiență cât mai plăcută în timpul intervențiilor stomatologice și de fiecare dată când vii pe la noi.

Previous
Previous

Relația medic - asistentă-recepție

Next
Next

Tratamente la copii