Extracțiile dentare și soluțiile terapeutice de implantare

TiaDent.blog.jpg
 

Astăzi ne-am propus să dezbatem subiectul legat de extracțiile dentare, și anume, când se recurge la extracția dentară și de ce – și care sunt variantele de care dispui atunci când dorești să înlocuiești dinții lipsă.

Extracția dentară reprezintă o procedură pe care medicul stomatolog o recomandă atunci când dinții naturali sunt atât de afectați încât nu mai pot fi salvați, când durerile dentare devin severe, când există diverse afecțiuni precum parodontoza acută și mobilitatea crescută a dinților, infecții grave, dar și când vorbim de un traumatism la acest nivel – cazul dinților fracturați de la nivelul rădăcinilor. Se recurge la extracție și în cazul dinților care au crescut suprapuși, iar prin îndepărtare se corectează poziția acestora dar și în cazul dinților incluși și a măselelor de minte.

Extracția dentară este o soluție la care apelăm în ultimă instanță și pe care o realizăm atunci când este absolut necesară. În rest, se recomandă păstrarea dinților naturali prin controale periodice prin care reușim să îți monotorizăm starea de sănătate, printr-o igienă orală adecvată, prin schimbarea stilului de viață și printr-o atitudine responsabilă față de sănătatea ta orală.

Punând prevenția pe primul loc, reușești să eviți apariția unor afecțiuni dentare grave care ar putea solicita procedura de extracție dentară. Scopul principal este păstrarea dinților naturali pe o perioadă de timp cât mai îndelungată.

Atunci când nu mai există alte soluții, iar medicul dentist împreună cu pacientul decid să realizeze procedura de extracție, se vor parcurge următorii pași: se va realiza o radiografie a dintelui interesat pentru a vedea lungimea, forma și poziția dintelui în osul maxilar, urmată de anestezie locală și extracție. După extracție, zona se va menține curată, iar pentru prevenirea infecției este necesar să urmați recomandările medicului.

Este foarte important ca pierderea/ extracția dinților să fie urmată de înlocuirea la o anumită perioadă de timp care va fi stabilită de medicul stomatolog. Există numeroase opțiuni din care poți alege atunci când își dorești un zâmbet frumos și sănătos, însă, implantul dentar este una dintre cele mai potrivite deoarece oferă un plus de naturalețe, estetică și durabilitate.

Pentru a putea face cea mai bună alegere pentru tine, îți recomandăm să discuți cu medicul dentist despre toate opțiunile existente, iar cu ajutorul lui, să poți lua decizia potrivită pentru tine.

Un zâmbet sănătos și frumos este unul dintre principalele mijloace de comunicare cu cei din jurul tău. De ce să nu îl păstrezi astfel pentru o perioadă cât mai lungă de timp?

Previous
Previous

Ortodonția fixă

Next
Next

Amprenta digitală cu scannerul Medit i500