Ortodonția fixă

TiaDent Ortodontie.jpg
 

Zâmbetul perfect nu mai reprezintă de multă vreme un ideal de neatins. Grație tratamentelor ortodontice realizate de specialiști bine pregătiți, acesta poate fi obținut chiar și la o vârstă mai înaintată.

Subiectul zilei de azi îl reprezintă ortodonția fixă. Astfel, ne-am propus să discutăm despre ce presupune tratamentul ortodontic și care sunt pașii pe care trebuie să îi urmezi atunci când dorești să îți recapeți încrederea de a zâmbi.

Ortodonția este specialitatea care se ocupă de corectarea poziției dinților, cât și a asimetriilor feței utilizând aparate dentare ce pot să fie ori mobile, ori fixe. Aparatul ortodontic fix – metalic  sau ceramic este cel mai eficient mijloc, folosit în tratamentul ortodontic modern, oferind și cele mai bune rezultate. Acesta este un dispozitiv format din brakeți, inele și arcuri care se fixează pe dinți și care prin intermediul presiunii pe care o exercită asupra acestora reușește să îi aducă în poziția dorită.

Înainte de realizare acestui tratament, este important și necesar să vii la o consultație la medicul ortodont. În această ședință se vor realiza investigații amănunțite, alături de radiografii cu scopul de a întocmi un plan de tratament adaptat necesităților tale. Pe baza informațiilor pe care le aflăm și în urma discuțiilor pe care le putăm împreună, reușim să te ajutăm să iei decizia cea mai potrivită pentru tine.

Aparatul otrodontic fix este recomandat în următoarele situații: atunci când se dorește alinierea dinților poziționați necorespunzător, când se urmărește închiderea spațiilor rămase după extracții, corectarea intruziei sau extruziei dințiilor și a axelor dinților rotați.

Tratamentul presupune numeroase avantaje și oferă rezultate pe măsură atunci când sunt respectate câteva reguli pe care medicul ortodont le va comunica pacientului. Astfel, pe parcursul purtării aparatului dentar se recomandă: o igienă orală cât mai meticuloasă, evitarea alimentelor tari, lipicioase și controale periodice la interval de 1 lună de zile.

Dacă te-ai hotărât să optezi pentru tratamentul ortodontic cu un aparat dentar fix, trebuie să știi că există mai multe variante de dispozitive din care poți alege și anume: aparat dentar metalic, din ceramică sau din safir. În funcție de disponibilitatea pacientului și la recomandarea medicului ortodont, tu poți să îl alegi pe cel ce se potrivește cerințelor tale.

Ortodonția nu aduce doar beneficiul un zâmbet estetic, ci îmbunătățește în același timp și probleme funcționale ce sunt generate de dinții nealiniați corespunzător sau deteriorați, în așa fel încât, tu te poți bucura de un zâmbet frumos dar și sănătos.

Previous
Previous

Leziunile carioase

Next
Next

Extracțiile dentare și soluțiile terapeutice de implantare