Implanturile dentare all on 4 sau all on 6

 
TiaDent.jpg

Implanturile dentare reprezintă una dintre cele mai rapide metode prin intermediul căreia îți putem reda zâmbetul, confortul și funcționalitatea aparatului bucal.

În rândurile ce urmează, ne dorim să detaliem etapele prin care tu trebuie să treci în momentul în care decizi să optezi pentru acest tratament, astfel încât, să obții o imagine de ansamblu a procesului care să îți vină în ajutor atunci când vei păși în cabinetul medicului stomatolog.

Implanturile dentare all on 4 sau all on 6 reprezintă o soluție minim invazivă cu ajutorul căreia medicul stomatolog reușește să restaureze complet arcada superioară sau inferioară a cavității bucale, oferind pacientului un zâmbet estetic și redându-i, în același timp, și funcționalitatea cavității orale.

Acest tip de intervenție este recomandată persoanelor care prezintă edentații totale, care poartă proteze mobile, în cazul în care dinții rămași sunt grav afectați de leziuni carioase sau de alte afecțiuni severe, cât și în cazul bolilor paradontale aflate într-un stadiu avansat. De asemenea, procedura se pliază și cerințelor pacienților care își doresc instalarea implanturilor și realizarea lucrării fixe într-un timp cât mai scurt.

Sistemul de implant all on 4/ all on 6 este o opțiune de tratament definităde calități precum eficiență și promptitudine. Dacă ai decis să optezi pentru implanturile all on 4/ all on 6, iată care sunt pașii pe care trebuie să îi urmezi: înainte de orice intervenție este foarte important să mergi la medicul stomatolog și să discuți cu acesta despre opțiunile de tratament disponibile. Apoi, în urma unui control, se va alege metoda “All on” potrivită pentru tine. În cazul în care pacientul prezintă edentații mari se va opta pentru metoda all on 4 – lucrarea se fixează prin interemediul a 4 implanturi sau metoda all 6 – lucrarea se fixează pe 6 implanturi, atunci când se mai pot păstra dinți.

În urma unei consultații de specialitate în cadrul căreia se realizează fotografii intraorale, Computer Tomograf și un examen clinic, medicul stomatolog stabilește cu exactitate varianta de tratament potrivită. Urmează inserarea implanturilor, atașarea lucrării fixe provizorii la 24 de ore după intervenție și instalarea lucrării definitive după aproximativ 4 luni de zile, timp în care implanturile dentare se integrează în os, iar procesul de vindecare este complet.

Implanturile dentare îmbunătățesc calitatea vieții pacientului redându-i estetica zâmbetului, funcționalitatea cavității bucale, vorbirea dar și încrederea în sine, toate acestea în cel mai scurt timp. De ce să aștepți? Zâmbetul pe care ți-l dorești este doar la o programare distanță de tine.

Previous
Previous

Bolile parodontale

Next
Next

Protezele dentare mobile