Protezele dentare mobile

Proteza mobila Tia Dent.jpg
 

Am decis să abordăm astăzi, subiectul protezelor dentare mobile. Cu toții am auzit vorbindu-se despre ele și despre felul în care pot schimba viața persoanelor care le poartă – pornind de la estetică și până la rezolvarea problemelor funcționale pe care le întâmpină pacienții care și-au pierdut aproape toată dantura.

În rândurile ce urmează îți vom oferi informații cu privire la procesul prin care trebuie să treci atunci când decizi să apelezi la acest tip de intervenție, despre momentul optim în care protezele pot fi recomandate de către medicul stomatolog și despre avatanjele de care beneficiezi odată cu alegerea acestora.

Protezele dentare mobile sunt dispozitive medicale, construite și individualizate pentru fiecare pacient în parte și care au scopul de a înlocui dinții pierduți cu dinți artificiali. Acestea pot fi recomandate de medicul dentist atunci când pacienții au suferit accidente ce au avut drept consecință pierderea dinților, persoanelor cu edentații mari sau totale sau celor cu un deficit osos foarte mare.

Înainte de orice intervenție prin care urmează să treci este important să mergi la medicul stomatolog și să discuți cu acesta despre opțiunile pe care le ai, iar împreună, să stabiliți care este varianta ce se pliază cerințelor și nevoilor tale. Odată stabilite aceste aspecte, urmează un control în care se decide planul de tratament – este important ca pacientul să înțeleagă ce așteptări poate să aibă încă de la început. Următoarea etapă este amprentarea câmpului protetic – se realizează copii ale maxilarelor, care mai apoi, sunt trimise laboratorului de tehnică dentară unde se va realiza o a doua amprentă, astfel încât se să respecte cât mai fidel dimensiunile și contururile cavității bucale ale pacientului. Urmează înregistrarea relației intermaxilare – raportul dintre cele două maxile atunci când gura este închisă, montarea dinților artificiali și realizarea protezei finale.

 Perioada de obișnuire poate diferi în funcție de pacient. Este important însă, să se respecte recomandările medicului: consumul alimentelor moi – în fază inițială, apoi trecerea treptată la alimente tari, curățarea protezei cu ajutorul unor periuțe cu dinți moi și evitarea băuturilor fierbinți.

Protezele dentare mobile aduc numeroase beneficii persoanelor care aleg să le poarte prin: îmbunătățirea masticației, vorbirii și digestiei dar și redarea esteticii zâmbetului și a fizionomiei.

Dacă ai decis să optezi pentru această variantă de tratament, te așteptăm la clinica Tia Dent, pentru a stabili alături de tine ce proteză dentară ți se potrivește și pentru ați putea dărui zâmbetul pe care ți-l dorești.

Previous
Previous

Implanturile dentare all on 4 sau all on 6

Next
Next

Leziunile carioase