Radiografia retroalveolară digitală

 
1.jpg

Ca specialiști, ne dorim să ne remarcăm prin grija, atenția și relația apropiatăcu tine, cât și prin serviciile complexe și moderne ce sunt adaptate nevoilor tale și pe care clinica noastră ți le oferă. Scopul articolului de astăzi vizează explicarea și înțelegerea subiectului radiografiei retroalveolare digitale. Urmează să parcurgem împreună câteva noțiuni legate de procedeul de realizare a acestora, despre avantajele pe care radiografia le oferă, cât și despre momentul potrivit realizării sale.

Radiografia retroalveolară digitală reprezintă o imagine ce cuprinde unul, maxim doi dinți și care permite medicului stomatolog vizualizarea coroanei, rădăcinii și osului în care sunt fixați aceștia. Ea se împarte în radiografii extraorale și intraorale. Radiografia dentară extraorală – se realizează prin plasarea unui senzor în exteriorul cavității orale, iar cea intraorală – prin poziționarea senzorului în interiorul cavității bucale a pacientului. Acest tip de radiografie este indicat în special, înainte de realizarea tratamentelor endodontince deoarece permit vizionarea numărului de canale radiculare, aprecierea morfologiei și lungimii lor, cât și în urma finalizării acestuia, orientând medicul specialist asupra corectitudinii cu care s-a realizat procedura.

Procedura este simplă, rapidă și lipsită de durere. Inițial, vei fi rugat să îmbraci un echipament de protecție împotriva radiațiilor, deși dozele de radiație folosite au valoarea minimă necesară obținerii unei imagini clare, iar timpul cât ești expus este foarte scurt. Urmează plasarea senzorului digital în cavitatea bucală, timp în care este necesar să stai nemișcat astfel încât, imaginea pe care o obținem să fie cât mai corectă. Ulterior, se realizează imprimarea imaginii pe senzor, îndepărtarea acestuia și scanarea sa pe computer. Imaginile obținute pot fi vizualizate imediat după încheierea procesului.

Avantajele pe care le însumează radiografiile retroalveolare digitale sunt reprezentate de: o imagine detaliată a dintelui, a coroanei, rădăcinii și osului în care acesta este plasat, timpul și costul redus pe care acestea le necesită, iar imaginile realizate pot fi vizionate și trimise medicului curant în cel mai scurt timp.

Radiografiile retroalveolare digitale își găsesc necesitatea în depistarea fracturilor coronare, în cazul localizării dinților incluși, în vizualizarea chisturilor sau granuloamelor, în determinarea profunzimii cariilor, cât și înaintea tratamentelor endodontice și în urma finalizării lor pentru a putea evalua rezultatele interevenției.

Înainte de orice procedură prin care urmează să treci este important să comunici medicului stomatolog toate neclaritățile pe care le ai, în așa fel încât, noi să răspundem întrebărilor tale și să te putem ajuta să înțelegi necesitatea realizării intervenției respective, cât și beneficiile pe care le vei avea atunci când o alegi.

Te așteptăm la clinica Tia Dent, acolo unde poți încerca serviciile noastre de radiografie care au fost concepute din dorința de a îți oferi varietate, performanță și accesibilitate.

Previous
Previous

Relația dintre medic și pacient

Next
Next

Ortopantomografia – radiografia panoramică digitală