Complicațiile implanturilor dentare

Complicatiile implanturilor dentare, domeniu implantologie, clinica stomatologica Tia Dent Iasi

Implanturile dentare sunt o modalitate eficientă de a înlocui dinții adulți pierduți sau deteriorați. Obținerea acestora însă poate necesita mai multe proceduri și implică un anumit risc de complicații. Care sunt așadar complicațiile implanturilor dentare și ce putem face dacă ne găsim în astfel de situații?

 

Eșecul osteointegrării:

Dacă osteointegrarea eșuează, implantul nu va fi suficient de sigur pentru a menține coroana în poziție. În acest caz, implantul poate cădea de la sine sau poate fi necesar să vi se îndepărteze. Doar medicul specialist poate decide dacă trebuie să înlocuiți implantul sau să încercați o altă opțiune.

 

Plasarea necorespunzătoare a implantului:

Dacă există o problemă cu locația sau unghiul implantului, aceasta poate duce la complicații. Este posibil ca implantul să nu fuzioneze corespunzător cu osul, să fie prea aproape de dinții adiacenți și să provoace disconfort, sau să se desprindă sau să devină dureros. Dacă se întâmplă acest lucru, este posibil să fie nevoie de îndepărtarea sau înlocuirea implantului.

 

Afectarea sinusurilor:

Un risc major al implantului dentar este deteriorarea sinusurilor. Maxilarul superior se află direct sub sinusurile nazale. În cazuri extreme, implanturile pot pătrunde în sinusuri, ceea ce duce la disconfort sau la o posibilă infecție. Dacă apare durere și sensibilitate, trebuie să vă prezentați imediat la cabinetul stomatologic.

 

Infecție:

La fel ca orice procedură de chirurgie orală, operația de implant dentar prezintă un risc de infecție. Medicul va da instrucțiuni privind menținerea curată a inciziilor pe măsură ce acestea se vindecă. Dacă simțiți durere, umflături sau scurgere de lichid din locul inciziei, contactați imediat medicul dentist. Este posibil să aveți nevoie de proceduri suplimentare pentru a trata o infecție a gingiei sau a osului.

 

Leziuni nervoase:

Este posibil ca intervenția chirurgicală de implantare să ducă la afectarea nervilor. Leziunile nervoase pot avea efecte de durată, așa că ar trebui să discutați riscurile cu medicul specialist înainte de procedură.

 

Afecțiuni ale dinților din jurul implantului:

În unele cazuri, plasarea implantului afectează dinții din jurul implantului. Dacă dinții adiacenți au probleme, chiar și fiind minore, cum ar fi cariile sau deteriorarea rădăcinilor, traumatismul provocat de chirurgia orală le poate agrava. Este important ca înainte de a se  efectua implantul să se rezolve orice problemă de natură dentară.

 

Înainte implantarea efectivă, discutați toate riscurile cu medicul implantolog. Asigurați-vă că menționați toate afecțiunile de sănătate pe care le aveți, despre toate medicamentele pe care le luați sau despre toate alergiile pe care le aveți. Pentru că suntem cu toții diferiți, este foarte important să dăm informații cuprinzătoare medicului ca acesta să poată asista starea noastră de bine – valabil în toate sferele medicinei umane.

Previous
Previous

Resorbția osoasă

Next
Next

Cele mai frecvente mituri din stomatologie